Jedlo miluje každý. Každý rád strávi večer v reštaurácii, kde mu pripravia naozaj chutné a výnimočné občerstvenie. Už menej často milujeme varenie. Jedlo a najmä obed či večeru si vyžadujú aj niekoľko hodinové prípravy a varenie. V čase, keď sa naozaj ponáhľame, keď prídeme neskoro domov či keď okolo nás behajú deti naozaj nemáme čas robiť všelijaké špeciality. Preto hľadáme spôsob, ako navariť čo najskôr. Určite každá z nás využíva v domácnosti kuracie mäso. Kuracie mäso je veľmi jednoduché a rýchle na prípravu. A nehovoriac o tom, keď už kúpite hotové kuracie stehno či dokonca celé kura. Najrýchlejšia príprava? Pečenie. Takto kúpené kuracie stehná iba nasolíte, nakoreníte a môžete použiť doma vyrobenú marinádu, ktorou potriete kuracie mäso. A šup do trúby.

mäso

Ako dlho robiť kuracie mäso Chutnavareska?

Kuracie mäso opečieme na nižších teplotách. Nikdy nedávajte trúbu vyhriať na 230°C a mäso nenechávajte v rúre dlho. Kuracie mäso je naozaj náchylné na vysušenie a preto mu stačí niekoľko minút aj na nižších teplotách. Samozrejme dĺžka pečenia ako aj výkon rúry je dôležité nastaviť aj z hľadiska veľkosti kuracieho mäsa. Celé kurča nebudete piecť tak dlho, ako malé a tenké kuracie krídelka. Veľmi často sa práve kuracie časti využívajú aj na smaženie.

mäso

Pri kuracích krídelkách je príprava vo fritéze naozaj doslova pár minútovou záležitosťou. A čo kuracie prsia? Kuracie prsia sú často možnosťou na prípravu rôznych čínskych špecialít, náplní či omáčok. Kuracie prsia môžete pripraviť na veľmi veľa spôsobov. Príprava takisto záleží od veľkosti pripravovaných kúskov, spôsobu prípravy a takisto požiadaviek. Zatiaľ čo niekto má rád suché, prakticky pripečené kuracie mäso, iný majú radi maximálnu čerstvosť. Jedno je však isté, kuracie mäso je veľmi rýchlo pripravené a preto si nevyžaduje vyhriatie na vysoké teploty ani dlhú dobu prípravy.