Keď sa vás na rýchlo niekto spýta, že prečo sú vlastne typy hliníkových okien drahšie a aké sú ich skutočne výhody, možno nebudete ihneď poznať správne odpovede a dôvody. My si ich však v tomto článku predstavíme a začneme prirodzene tým podstatným- ich materiálom.

Vlastnosti hliníka sú už všeobecne známejšie, minimálne aspoň fakt, že ide o materiál, ktorý je (nielen) v architektúre a stavebníctve naozaj obľúbený. Dá sa povedať jedinečný a hlavne univerzálny. Za prvé je odolný, za druhé je tvarovateľný a do tretice teda ponúka veľmi zaujímavé dizajnové riešenia.

dom, exteriér

A iné to nie je ani s oknami. Hlinikove okna LMmont a ich ponuka poskytuje rozmanitosť, možnosť vybrať si prevedenie, veľkosť a tvar hliníkových okien na mieru.

Venujme sa ešte bližšie tomuto vzácnemu kovu. Hliník je odolný, čo v našom prípade znamená, že má schopnosť odolávať najmä korózii. V prípade hliníkových okien teda nemusíme vravieť o nejakej náročnej údržbe, tieto rámy spoľahlivo odolávajú aj náročnejším vonkajším podmienkam (spojenými napríklad s klimatickými zmenami). Spomeňme tým zároveň ďalší podstatný detail- životnosť, ktorá je u tohto kovu vysoká a životnosť takýchto okien sa zvyčajne uvádza na 80 až 100 rokov, čo je v podstate niekoľko násobne viac, ako u okien plastových.

budova, okná

Hoci áno, dnešným spotrebiteľom veľmi záleží aj na vzhľade. A s hliníkovými oknami môžu byť rozhodne spokojní aj v tomto bode. Pretože je to práve hliník, ktorý je ľahký a elegantný. Prevedenia a výrobky z tohto kovu sú väčšinou štýlové a pôsobia moderne, trendovo. Elegantný vzhľad, ale ako už bolo spomenuté- takisto dizajnová rozmanitosť a možnosť vyhotoviť okná na mieru.

  • Tento typ okien sa zvyčajne zhotovuje v nadrozmerných veľkostiach. Jednoznačne správna voľba najmä pre tých, ktorých snom sú veľkorozmerné okná a veľké sklenené výplne.