Ako používať mrazené mäso od Baff?
Kôli zachovaniu čerstvosti, s mrazeným mäsom pre psov zaobchádzame ako s akýmkoľvek iným mrazeným surovým mäsom.
Zopár rád:
- zamrazené mäso ihneď po kúpe uložíme do mrazničky, aby sme predišli neželanému rozmrazeniu, pretože mäso sa opätovne po rozmrazení zamraziť nemôže, lebo tým stráca na kvalite a riskujeme jeho skazenie
- rozmrazené mäso ihneď pripravíme do kŕmnej dávky
- aby bolo mäso na kŕmenie vždy čerstvé, rozmrazujeme len toľko mäsa, koľko pes zožerie maximálne za jeden deň (2 kŕmne dávky), preto je vhodné kupovať balenia s veľkosťou prispôsobenou apetítu a veľkosti psa, či mačky, podľa plemena
- odporúčame obal mäsa po výbere z mrazničky aspoň na dvoch miestach prepichnúť a mäso rozmrazovať v miske na to vyčlenenej, lebo rozmrazením sa môže z niektorých výrobkov uvoľniť aj prítomná voda, či prebytočná krv, čím predídeme pri konečnom rozbalení oprskaniu a ušpineniu seba i okolitého prostredia
- zvyšné rozmrazené mäso, ktoré sme ešte nepoužili do kŕmnej dávky určite nenechávame voľne na teple, ani pri izbovej teplote, lebo začne skoro nepríjemne zapáchať a prirodzene podliehať skaze- je vhodné ho uchovať na chladnom mieste (chladnička, prípadne chladná miestnosť ), kde nám vydrží aj 24 hodín.
- psa nekŕmime silne nepríjemne zapáchajúcim, skazeným mäsom- aj keď pes má určitú imunitu, nie je vhodné riskovať a nespotrebované mäso radšej vyhodíme
- mrazené mäso od Baff je vhodné aj tepelne upravovať, pokiaľ to Vy- ako majiteľ uznáte za potrebné
- mäso kúpené od Baff môže obsahovať viditeľné stopy jedlého potravinárskeho farbiva zelenej farby, ktorým veterinár označuje kusy vhodné pre skrmovanie, nie je na závadu
Dobrú chuť! Ba(r)f-ba(r)f!